Παρασκευή 24 Ιουλίου 2009

Καλοκαιριάτικα . . .

Καλημέρα!

Είμαστε πλέον στο τελευταίο 10ήμερο του Ιουλίου.

Αυτές τις μέρες όλοι αράζουν λίγο. Ο κόσμος παίρνει σιγά σιγά τις άδειές του και φεύγει. Πάει διακοπές. Αφού πέρασε ένας χρόνος από τις προηγούμενες πρέπει να ξεκουραστεί μερικές μέρες. Τι συμβαίνει όμως αυτό το καλοκαίρι;

Αυτό το καλοκαίρι λοιπόν τρέχουν θέματα με τους μετανάστες. Πριν από λίγες μέρες εκκενώθηκε και κάηκε ο καταυλισμός των μεταναστών στην Πάτρα. Πριν από πολύ λίγες μέρες εκκενώθηκε το παλιό εφετείο στην Αθήνα που χρησιμοποιούσαν οι μετανάστες ως κατοικία. Επίσης, γίνονται απανωτές επιχειρήσεις κατά μεταναστών. Αυτές που είναι γνωστές με το όνομα "σκούπα". Επιπλέον των δυνάμεων καταστολής και επιβολής της εξουσίας, ομάδες παρακρατικών κάνουν περιπολίες θανάτου με στόχο τους μετανάστες και ακόμα άτομα που δεν τους αρέσει η φάτσα τους. Ίσως το "περιπολίες θανάτου" να ακούγεται ακραίο αλλά ισχύει.

Πέραν του θέματος μετανάστες. Ο Θοδωρής Ηλιόπουλος, που συνελήφθει στην εξέγερση του Δεκέμβρη, συνεχίζει να είναι προφυλακισμένος από τις 22 Δεκέμβρη. Η απόφαση του συμβουλίου πλημμελειοδικών, η ήδη 6μηνη φυλάκισή του να παρατάθεί σε άλλους 6 μήνες διότι "τραυμάτισε τη δημοκρατία". Πρέπει να σημειωθεί ότι βρίσκεται στη φυλακή με μαρτυρίες 2 ματατζίδων. Επίσης πολύ σημαντικό είναι ότι από τις 10 Ιουλίου ο Θ.Ηλιόπουλος έχει ξεκινήσει απεργία πείνας. Σε κίνηση αλληλεγγύης οι κρατούμενοι απέχουν από το συσσίτιο.

Ως αντίδραση, συνεχείς βομβιστικές επιθέσεις λαμβάνουν χώρα σε διάφορες πόλεις. Δεν ξέρω πόσα από αυτά είπαν οι ειδήσεις στα κανάλια. Και να τα είπαν τα άλλαξαν. Προκύρηξη από τη "Συνωμοσία Πυρήνες Της Φωτιάς - Φράξια Μηδενιστών" κόφτηκε και ράφτηκε στα μέτρα των συμφερόντων του Mega.

Αυτά είχα να πω.

Δεν υπάρχουν σχόλια: