Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2009

Προστατεύουν τον πολίτη!

Εδώ και καιρό βιώνουμε την καταστολή εναντίων μας. Όποιος ζει είναι ύποπτος.

Τα Εξάρχεια έχουν γεμίσει με όργανα καταστολής. Συνεχόμενοι έλεγχοι σε πάρα πολλούς προστατευόμενους πολίτες. Καλό είναι. Εμένα που δε μου κάνουν δύο φορές την ημέρα εξακρίβωση στοιχείων και σωματικό έλεγχο μία φορα την ημέρα τουλάχιστον, νιώθω απροστάτευτος.

Φυσικά πρέπει να υπάρχουν σε κάθε γωνία μπάτσοι. Για το καλό μας. Στο κάτω κάτω, το σύνθημα "σε κάθε γωνία υπάρχει αστυνομία, η χούντα δεν τελείωσε το '73", τι θα απογίνει;

Επειδή όμως έχει παραγίνει το κακό με εξακριβώσεις σε όλη την Ελλάδα έχω να πω ένα και μόνο πράγμα.

Γνωρίζοντας ότι τις περισσότερες εξακριβώσεις τις κάνουν μεταμφιεσμένα κωλόπαιδα που προστατεύουν τον πολίτη, ασφαλίτες, κάθε φορά που μας ζητούνται τα στοιχεία μας από έναν τέτοιο υποχθόνιο άνθρωπο, να του ζητάμε ταυτότητα. Και εφόσον μας τη δείξει και βεβαιωθούμε πως είναι όντως καμουφλαρισμένος αστυνομικός, τότε να του αρνηθούμε την εξακρίβωση, δηλώνοντας πως δε δεχόμαστε ελέγχους από αστυνομικούς που δε φοράνε στολή γιατί η στολή είναι για να ξέρουμε ότι είναι αστυνομικοί. Κατόπιν τούτου θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι θα μας οδηγήσουν στο τμήμα για εξακρίβωση. Αυτή η πράξη μας αν και είναι παράνομη ίσως βγάλει και κάποιο αποτέλεσμα.

Αν πάλι δε θέλουμε να βρεθούμε σε αντιπαράθεση με τους ασφαλίτες, καλό θα είναι να σημειώσουμε τα στοιχεία του (όνομα, επώνυμο, αριθμό ταυτότητας, ημέρα και ώρα που έγινε η εξακρίβωση). Αυτή η πράξη είναι νόμιμη και μπορεί να μας προφυλάξει από τυχόν παρανομίες που μπορεί να κάνει εις βάρος μας, γιατί ξέρει ότι τον ξέρουμε.

Αν και δεν αναφέρθηκα και πολύ στα γεγονότα της Αθήνας, θα 'θελα, δυστυχώς μέσω πληκτρολογίου, να εκφράσω την δυσαρέσκιά μου εναντίων κάθε έννομου τρομοκράτη μπάτσου και φυσικά της κάθε κυβέρνησης που καθοδηγεί και δίνει εντολές αποκλεισμού περιοχών. Επίσης, νίωθω την ανάγκη να εκφράσω την αλλυλεγύη μου προς τους διωκόμενους Εξαρχειώτες (είτε είναι κάτοικοι, είτε όχι).

Η τρομοκρατία του κράτους μας κάνει δυνατότερους.
Η εξουσία και τα εκτελεστικά της όργανα δεν μας τρομάζουν.