Τετάρτη, 23 Δεκεμβρίου 2009

Για τις μέρες αυτές

Δεν είναι απλά ένα ξέσπασμα εφηβίας αλλά η πλήρης κατανόηση του ότι μας ριμάζετε. Για αυτό και εμείς θα ριμάξουμε τα πάντα....

Προσπαθούν, αυτοί που μας τρέμουν από πέρισυ τέτοια εποχή, να μας καταστείλουν με κάθε δυνατό μέσο. Είτε είναι μέσο μαζικής εξαπάτησης, είτε είναι το γενικευμένο κλίμα μπατσοκρατίας που επικρατεί εδώ και μερικούς μήνες. Σε αυτή την προσπάθειά τους, με την βοήθεια των μμε, ίσα που κατάφεραν να μην εξευτελιστούν σε όλη την κοινωνία μετά την επέμβαση στον ανοιχτό κοινωνικό χώρο "ΡΕΣΑΛΤΟ" στο Κερατσίνι. Μέσα από καλέσματα ανοιχτά προς τους ακροδεξιούς φασίστες, που δεν έχουν καν ιδέα πως ότι διεκδηκούν είναι σαν τους τίτλους του δημοσίου ( παραφρασμένο από τζιμάκο ), ο υπουργός του ΠΡΟ.ΠΟ. ( ΛΟΤΤΟ ΤΖΟΚΕΡ ΚΛΠ ) καλεί στην ουσία τα φασιστοειδή να "αρχίσουν" γενικευμένες επιθέσεις εναντίων των αγωνιζόμενων ανθρώπων, εδώ κυρίως στοχοποιήται ο αναρχικός και αντιεξουσιαστικός χώρος, και να συνεχιστούν οι επιθέσεις στους μετανάστες. Όλα αυτά φυσικά, μπορεί να χρησιμοποιούνται για να κατασταλθούν οι εξεγερμένοι αλλά μόνο αυτό δεν κατορθώνει η εξουσία.

Οι λόγοι για την καταστολή είναι πολλοί. Το οικονομικό σύστημα του καπιταλισμού βιώνει μία σοβαρή κρίση από όλους τους τομείς. Αυτό φυσικά, είναι που κάνει τον κόσμο σιγά σιγά να σηκώνει κεφάλι. Μας κοροϊδεύουν συνεχώς υποτιμώντας την αντίληψή μας. Καταστρέφουν τα δάση και όλη τη γη και μετά μας πουλάνε και συστήματα για τη διόρθωση των καταστροφών. Κλέβουνε τα λεφτά από όλους μας μέσω φόρων και άλλων τεχνασμάτων και μετά μας φωνάζουν για κρίση οικονομική. Προφανώς, όλοι αυτοί που έχουν στα χέρια τους την εξουσία, γιατί κάποιοι ηλίθιοι τους την έδωσαν ή και την πήραν και μόνοι τους, μόνο κέρδος θέλουν να έχουν και πάντα από πάνω μας.

Το πρόβλημα, λοιπόν, είναι οι ίδιοι και όχι μόνο ως φυσικές παρουσίες αλλά και ως θέσεις και τάξεις. Είναι τέτοιο το σύστημα που για να μπορέσουμε να ζήσουμε καλύτερα, μόνο η καταστροφή του θα μας το επιτρέψει. Επομένως, δεν είναι σωστή η αναζήτηση ενός κατάλληλου ή μιας ομάδας τέτοιων για να μας σώσει, αλλά να πάρουμε οι ίδιοι την κατάσταση στα χέρια μας και μέσα από συλλογικές διαδικασίες να βγάλουμε συμπεράσματα και να δράσουμε αναλόγως.

Αλλά, να, σήμερα δεν ήθελα να γράψω ένα τέτοιο κείμενο. Ήθελα περισσότερο να εκφράσω την οργή μου μεσώ του γραπτού λόγου. Μία οργή που δε μένει όμως μόνο εδώ. Είναι η κάθε μέρα που ακούμε να συλλαμβάνουν τον έναν μετά τον άλλον, είναι που πλέον γεμίζουμε και τις αντζέντες μας με ημερομηνίες δικών να πάμε για αλληλεγγύη στους διωκόμενους των αγώνων μας. Προσπαθούν να μας σπάσουν το ηθικό αλλά δε θα τα καταφέρουν. Και οι αγώνες συνεχίζονται, οι εξεγέρσεις πραγματώνονται...δεν είναι ουτοπία...

Μερικές απαντήσεις:
  • Προς τα μαντρόσκυλα του κράτους:
ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΑΝΗ ΣΑΣ ΕΧΕΤΕ ΣΚΑΤΑ
ΤΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΑΠΟ ΛΕΥΤΕΡΙΑ;
  • Προς τους φασίστες που νομίζουν πως θα τους φοβηθούμε:
ΤΑ ΚΟΝΣΕΡΒΟΚΟΥΤΙΑ ΔΕΝ ΣΚΟΥΡΙΑΣΑΝ ΑΚΟΜΑ
ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΘΑ ΣΑΣ ΘΑΨΟΥΜΕ ΒΑΘΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΧΩΜΑ
  • Προς τους φιλήσυχους δημοκράτες πολίτες:
ΟΤΑΝ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ
ΤΟΤΕ ΘΑ ΒΓΕΙΤΕ ΑΠ'ΤΑ ΚΛΟΥΒΙΑ ΣΑΣ


Και τέλος θα ήθελα να πω κάτι ακόμα. Είναι πραγματικά κρίμα να βλέπει κανείς τον κόσμο μέσα από τα εμπορεύματα. Οι "γιορτές" ήρθαν για να ξεχάσουν για άλλη μια φορά τα προβλήματά τους οι μικροαστοί περνώντας μερικές στιγμές "ζεστασιάς" με τις οικογένειές τους. Καιρός να ξαναδούμε το δέντρο καμμένο για πραγματική ζεστασία.