Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

Όλα καταγράφονται ( δηλαδή επίσημα κιόλας )

Ένα νέο Σ/Ν προβλέπει την καταγραφή όλων των επικοινωνιών μας ( ίντερνετ, κινητά ( επίσημα πλέον ) , σταθερά ) καθώς και των συνευρέσεων σε ελεύθερους δημόσιους χώρους. Για το πρώτο μέρος, αυτό της ιντερνετικής επικοινωνίας, αφού υπάρχουν τόσο τα μέσα όσο και οι δυνατότητες, είναι καιρός να τους κάνουμε τη ζωή τόσο δύσκολη όσο κάνουν αυτοί τις δικές μας.

Είναι πλέον επιτακτική ανάγκη να ενημερωθούμε για την κρυπτογράφηση των διαδικτυακών μας δεδομένων, να γνωρίζουμε τα βασικά στο πως μπορούμε να αποφύγουμε αυτές τις καταγραφές ώστε να μην είναι έγκυρες μέχρι κάποιον βαθμό και γενικότερα το πως μπορούμε να κρατάμε την ιδιοτικότητά μας στο ίντερνετ ανάμεσα σε μας και αυτούς που θέλουμε.

Όπου επεμβαίνει το κράτος, μόνο για καλό δεν είναι. Ας βάλουμε τις διαδικτυακές μας κουκούλες και ας χαόσουμε τους κυβερνόμπατσους όσο πιο πολύ γίνεται.

Πρόγραμμα κρυπτογράφησης δεδομένων και emails:
OpenPGP, και googlάρουμε "encryption", "email encryption".

Ψάξτε, ενημερωθείτε και θα τα ξαναπούμε για κάτι πιο ολοκληρωμένο.

Υ.Γ.: Τις επικοινωνίες μας δεν τις κρύβουμε γιατί φοβόμαστε ότι λέμε κάτι "παράνομο" αλλά γιατί κανένας δεν έχει το δικαίωμα να ελέγχει και να γνωρίζει τον κοινωνικό κύκλο του καθενός μας και της καθεμιάς μας.

Για την ψηφιακή αυτονομία! ( Θέλει πολύ κουβέντα κι αυτό. )

Δεν υπάρχουν σχόλια: