Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2008

Βάλε εσύ τίτλο...

Η δολοφονία ενός παιδιού από αστυνομικό δεν ήταν πρωτοφανές φαινόμενο. Είχε επαναληφθεί στο παρελθόν. Απλά καλύφτηκε. Μετανάστες, αναρχικοί, φοιτητές, μαθητές και άλλα άτομα έχουν πέσει θύματα της εξουσιαστικής βίας και των οργάνων αυτής. Βία, φόνος, αντι-βία.
Χωρίς να έχει σημασία για ποιο λόγο κατατάσσεται κάποιος στο σώμα της αστυνομίας, τα στρατιωτάκια που παράγονται από τις σχολές είναι τίποτα άλλο παρά το πρόσωπο του κράτους και της εξουσίας.
Μετά από τις πολλές μορφές εξαθλίωσης που δέχεται η κοινωνία στη καθημερινότητά της έρχεται ένας φόνος ακόμα να ταράξει τα νερά. Όλη η χώρα φλέγεται. Αστυνομικά τμήματα και τράπεζες έχουν δεχθεί επιθέσεις με απώτερο σκοπό την κατάργηση των μηχανισμών της εξουσίας και των πηγών εξαθλίωσης των ατόμων της κοινωνίας.
Μετά τα επεισόδια που προκλήθηκαν για το γεγονός αυτό, δημιουργείται το θράσος να χρησιμοποιηθούν οι ίδιοι τρόποι καταστολής για ακόμα μία φορά. Μπάτσοι βγαίνουν με όπλα εναντίων αναρχικών-αντιεξουσιαστών δίνοντας κάλεσμα, στους γνωστούς σε όλους μας, φασίστες. Δηλώνεται ακόμη πιο δυνατά το φασιστικό και απάνθρωπο πρόσωπο της εξουσίας. Μαχαιρώματα από φασίστες, πυροβολισμοί από μπάτσους, καθησυχασμός και προβατοποιήση των μαθητών από ΚΝΕ-ΚΚΕ και καταδικασμός των γεγονότων από συνδικάτα. Μία πρόθεση από κνίτες και κομουνιστές να αλλάξει μορφή ο αγώνας και η απάντηση των καταπιεσμένων. Ας μην ξεχνάμε ποιος ξεκίνησε τον αγώνα 1 η ώρα τα ξημερώματα όταν έγινε γνωστό το συμβάν.
Τα ΜΜΕ, από την μεριά τους, όπως πάντα παραπληροφορούν και υπνωτίζουν. Καλούν μαθητές εκπροσώπων της ΚΝΕ και άλλων ΜΚΟ. Ορίζουν συζήτηση με μπάντες του εμπορίου. Εμπορευματοποιούν τα πάντα. Και η κατάσταση συνεχίζεται όταν 9/12 στο Ρέθυμνο εκτοξεύθηκαν δύο δακρυγόνα στο δημαρχείο χωρίς να υπάρχει λόγος την ώρα μάλιστα που βρισκόταν στον χώρο δημότες του Ρεθύμνου που δεν είχαν συμμετάσχει στην πορεία ή στα επεισόδια. Όταν στην Κοραή στην Αθήνα πήραν πολίτες στο κυνήγι ματατζίδες που πέταξαν δακρυγόνα στο σημείο όπου κόσμος έπινε απλά καφέ. Όταν συζητιέται επιβολή στρατιωτικού νόμου. Και στο κάτω-κάτω η “δημοκρατία” τους δεν σέβεται ανθρώπινα δικαιώματα, ιδέες, ζωές. Και ας μην κάνουμε λάθος συλλογισμούς. Αν σήμερα κυνηγούν εμάς και τα παιδιά σας, αύριο θα κυνηγήσουν εσάς και ας τους υπακούτε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: